Tuintips september 2014

Tuintips voor de maand september:

  • Het gras blijft groeien tot ongeveer 7 graden boven nul. Gewoon doormaaien dus! Wel kunt u de maaimachine iets hoger zetten (3-4 centimeter), zodat het gras iets sterker is als er nachtvorsten komen.
  • Heeft u (veel) gras in uw tuin? September is een uitstekende maand om uw gazon opnieuw in te zaaien. Voor een optimaal resultaat kunt u stukken kapot gras weghalen en opnieuw inzaaien.
  • Als men in het komende najaar het gazon bemest met najaarsmeststof gaat het gazon groen, maar vooral sterk de winter in en komt er dus ook sterk uit. Dit geeft in de lente veel minder opstart problemen.
  • Het is nog geen snoeitijd, maar overhangende takken die doorgang belemmeren, kunt u zonder bezwaar afknippen.
  • Het onkruid groeit nu goed, dus houd het goed in de gaten. Wanneer de temperatuur zal gaan zakken kunnen we langzaam aan het verplanten gaan. Het plantseizoen komt er namelijk weer aan.
    De beste tijd voor het verplanten en het planten van wortelgoed is nog altijd in het najaar. Veel mensen denken dat het voorjaar de juiste tijd is, maar dat is niet zo. Alles wat we voor de winter nog planten heeft nog kans om zich te wortelen in de bodem en heeft dus zo in het voorjaar een voorsprong.Dus begin nu met het maken met plannen voor het aanplanten van bomen, hagen en struiken en wacht daar niet te lang mee. Tevens kun je nu nog goed de bomen uitzoeken op de kwekerijen en kun je zien hoe ze eruit zien nu ze in blad staan.

Groetjes, Bart

bart v.d. Elzen logo transparant

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Vindt u de tuintips bruikbaar en wilt u ze delen, dat mag